Πολιτιστικό Χωριό

Πολιτιστικό Χωριό

Αξιολόγηση Χρήστη: 2 / 5

Αστέρια ΕνεργάΑστέρια ΕνεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Το Cultural Village αποτελεί ένα σύγχρονο πολιτιστικό και γαστρονομικό χώρο του νησιού με διάφορες δραστηριότητες. Ο ιδρυτής του, Γιάννης Χρυσός δημιούργησε τον μουσειακό χώρο του συγκροτήματος, «Santorini of the past» με σκοπό να κληροδοτήσει στις επόμενες γενιές όσα ο ίδιος και οι σύγχρονοι του βίωσαν σε μια Σαντορίνη που έφυγε. Πρόκειται για μια μοναδική μουσειακή συλλογή με ποικιλία εκθεμάτων και αντικειμένων. Ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να ταξιδέψει σε μια άλλη εποχή και να γνωρίσει τον τρόπο παρασκευής του κρασιού, της τσικουδιάς, του ντοματοπελτέ και του φάβα καθώς και σημαντικές μορφές ανθρώπων και ασχολίες της καθημερινότητας του νησιού.
Η νέα γενιά που διαχειρίζεται τα τελευταία 5 χρόνια τον χώρο, προσπαθεί να δώσει μια νέα πνοή στο συγκρότημα σε συνεργασία με το εστιατόριο «Σελήνη» του Γιώργου Χατζηγιαννάκη, έναν από τους πρωτοπόρους της Νέας Ελληνικής Κουζίνας.
Σήμερα στο Cultural Village ο επισκέπτης μπορεί πλέον να φιλοξενηθεί στους πολιτιστικούς ξενώνες, να ξεναγηθεί στον μουσειακό χώρο και στην παραδοσιακή, οικογενειακή κάναβα, να δειπνήσει στο εστιατόριο Selene απολαμβάνοντας δημιουργική ελληνική κουζίνα, να γνωρίσει το σαντορινιό κρασί, να γευματίσει ή να δειπνήσει με προσιτές τιμές στο Selene Meze&Wine που λειτουργεί όλη μέρα, να παρακολουθήσει ποικίλες εκδηλώσεις, σεμινάρια, μαθήματα μαγειρικής και γευσιγνωσίας κρασιού καθώς και να επιλέξει πρωτότυπα αναμνηστικά δώρα από το νέο Gift Shop του συγκροτήματος και να αγοράσει τοπικά προϊόντα από το Delicatessen του Selene. Το Cultural Village προσφέρει ολοκληρωμένη πολιτισμική και γαστρονομική εμπειρία στους επισκέπτες του.

Santa Irini Α.Ε.

Διεύθυνση: 56, Λ. Πανεμιστημίου, 10678 Αθήνα
Email: info@santorinimuseum.com
Τηλ:+30 2103305095
Fax:+30 2103806723

Πολιτιστικό Χωριό

Υποκατάστημα: Πύργος 84701 Θήρα - Σαντορίνη
Email: info@santorinimuseum.com
Τηλ.:+30 2286031101
Fax:+30 2286031129

Τελευταία Νέα

17 Μαϊος 2016
17 Μαϊος 2016
17 Μαϊος 2016

Search